Përfitimet e shfletuesit Tor

Burim i hapur, i lehtë për t'u përdorur shfletuesi tor në kompjuter. Mundësia e vizitave anonime në sektorë të mbyllur të internetit. Mbrojtje nga mbikëqyrja e rrjetit, ruajtja e konfidencialitetit dhe anonimitetit.

Programi është një modifikim i Firerfox, i cili thjeshton shumë punën e përdoruesve të këtij shfletuesi. Flash, cookies bllokohen automatikisht, historia dhe cache e shfletuesit tor nuk ruhen.

Përditësimet e shfletuesit Tor lëshohen rregullisht falas për të rregulluar problemet dhe defektet. Shfletuesi Tor për Windows mund të ekzekutohet pa instalim në një kompjuter nga çdo media.

Instalim i shpejtë

Zgjidhni një dosje për shpaketimin e skedarëve
duke zgjedhur një opsion instalimi Tor

Shfletuesi i uebit Tor, siç u përmend më lart, është plotësisht falas dhe i disponueshëm për shkarkim për çdo përdorues. Megjithë praninë e disa disavantazheve të shpejtësisë së ulët dhe pamundësisë për të përdorur të dhëna personale, siç është posta, popullariteti i shfletuesit Tor është shumë i lartë. Me të, ju mund të vizitoni pothuajse çdo burim të bllokuar nga ofruesi me kërkesë të autoriteteve. Kjo veçori e shfletuesit Tor për Windows është veçanërisht e rëndësishme kohët e fundit për shkak të mbylljes së një numri faqesh.

Për më tepër, një botë e tërë ekziston dhe lulëzon në rrjetin e mbyllur Tor, sektori hije i Internetit, i cili quhet edhe rrjeti i thellë. Kjo pjesë e Uebit shpesh përdoret për aktivitete jo plotësisht të ligjshme dhe nuk është e aksesueshme përmes një shfletuesi të rregullt.

Mund të shkarkoni falas versionin më të fundit të shfletuesit Tor në faqen zyrtare të projektit, i cili gjendet lehtësisht me kërkesë në çdo motor kërkimi. Instalimi është shumë i thjeshtë dhe nuk ndryshon nga instalimi i një shfletuesi të rregullt. Pas përfundimit të instalimit, ikona e shfletuesit në PC do të shfaqet në desktop. Kur filloni për herë të parë shfletuesin tor, do të shfaqet një dritare që pyet se si të lidheni me rrjetin Tor? Rekomandohet të zgjidhni një lidhje të drejtpërdrejtë. Pas nisjes së programit, mund të konfiguroni menjëherë nivelin e dëshiruar të sigurisë, aftësinë për të aktivizuar JavaScript, për të luajtur video në internet, etj.

Shfletuesi Tor për Windows ofron mundësinë për të ndryshuar menjëherë adresën tuaj IP. Për ta bërë këtë, duhet të klikoni ikonën e cilësimeve në këndin e sipërm të dritares së shfletuesit dhe të zgjidhni një zinxhir të ri për këtë faqe. Pas kësaj, faqja do të ringarkohet dhe adresa IP e përdoruesit do të ndryshojë, pasi Tor do të lidhet përmes një përfaqësuesi të ri. Duke përdorur këtë ikonë, mund të rinisni plotësisht shfletuesin dhe të ndryshoni plotësisht konfigurimin e rrjetit. Për ta bërë këtë, zgjidhni butonin Ndrysho identitetin, ju lejon të mbyllni të gjitha skedat dhe rinisni Tor.

Për të kërkuar në zonën e domenit me të cilin lidhet shfletuesi Tor për Windows, ekziston një motor kërkimi i integruar DuckDuckGo. Disavantazhi i këtij motori kërkimi është se ai kërkon vetëm në ueb të hapur dhe nuk është i përshtatshëm për të kërkuar në ueb të thellë. Për këtë qëllim, ekziston një grup i tërë motorësh kërkimi të veçantë. Në të gjitha aspektet e tjera, Tor Browser praktikisht nuk është i ndryshëm nga Mozilla, pasi është ndërtuar mbi bazën e tij. Shumica e cilësimeve të tor browser windows, me përjashtim të sigurisë, janë identike me ato të Firefox.